mandag 7. mars 2011

VM på ski 2011 - for noen fantastiske dager !

Da var VM på ski - nordiske grener over for denne gang. For noen fantastiske dager det har vært i Holmenkollen.
Norge leverte resultater langt over forventningene, publikum var i ekstase i 1,5 uke og arrangementet ble veldig bra gjennomført !
Denne familien er vel det vi kan kalle i overkant skiinteressert, og planlagte selvfølgelig i god tid hva vi ville se i VM. 1.september var billetter til to dager i Kollen i boks, og det var bare å begynne å glede seg !
8 åringen har i løpet av det siste året blitt veldig interessert, fra en heller laber interesse for NM på ski i fjor vinter har hun gledet seg masse til VM i Oslo, og skulle helst ha vært i hovedstaden hver dag.
Lørdag 26.februar skulle vi på våre første øvelser: Kombinert lagkonkurranse i normalbakken og 15 km skibytte for damer. Dessverre ble lillesøster syk, så hun og pappa'n måtte være hjemme.
Klar med ny VM-genser og Heia Norge-lue !
 Morfar, jeg og Andrine dro innover tidlig tidlig på morran for å rekke Midstubakken til klokka 10. Og vi rakk det ! T-banen var stappfull, men fikk oss iallefall opp i tide. Dessverre var det tjukk tåke i Midstubakken denne dagen, så det var det man kan kalle begrenset sikt. Men heldige som vi var, fikk vi stå på en av de bedre tribunene slik at vi fikk med oss iallefall landingene (på de som hoppet over 90 meter) :)
Etter hoppkonkurransen måtte vi raske oss opp til Holmenkollen for å se dobbeltjaktstart for kvinner, dessverre var det ikke bare vi som skulle det. Tiden ble litt knapp, og vi klarte ikke finne en virkelig god plass. Men Andrine fikk et glimt av Bjørgen, og vi fant en storskjerm, alt i alt var vi ganske fornøyde :)
I pausen før langrennet i kombinert fant vi oss en bedre plass og fikk sett ganske bra. En fin fin første dag i Holmenkollen var over.
Vel, kombinert var vel ikke den øvelsen Andrine var mest interessert i ;)
Torsdag 3.mars var vi klare for tur igjen ! Denne gangen var det mormor, morfar, Andrine og jeg som skulle se 4*5 km stafett for kvinner. Forventningene var skyhøye, nervene likeså ! Vi fikk oss en god plass denne gangen og så relativt mye :) Norge var overlegne, og dagen var perfekt !
I likhet med 100' andre ville vi få med oss premieutdelingen på Universitetsplassen. Det ble en litt folksom affære, og det var ikke mye vi fikk sett. Men stemningen var fantastisk, dette er noe vi vil huske lenge !
Flotte isfigurer på Karl Johan


Så kom lørdag 5.mars og lillesøster og pappsen skulle og få oppleve VM på nært hold, vi skulle overvære 30 km fellestart for kvinner. Denne gangen var det Frognerseteren som var arena, og for en dag det ble. Vi hadde en fantastisk plass i en li med utsikt til løypene der jentene skulle passere 3 ganger. Været var helt perfekt og en stor delegasjon fra Holmestrand hadde en utrolig fin dag i Oslo !
Folksomt :)

Jentene har funnet seg en fin fin plass rett ved løypa
Første runde, allerede er det litt strekk i feltet.

Therese kommer i ensom majestet på runde nummer tre !

Kowalczyk og Bjørgen kjemper om sølvet.
 Dette har vært 1,5 fantastisk uke - det er stas å være norsk !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar