mandag 11. juli 2011

Sommerferie 2011 - Dag 2: Aix-en-Provence - Cotignac


Vi våknet ganske tidlig på dag 2, klare for å  innta en deilig hotellfrokost. Siden vi ikke skulle overta huset i Cotignac før klokken 17.00 på ettermiddagen hadde vi ganske god tid. Etter frokost rakk jentene et lite bad i bassenget imens jeg pakket baggene våre.
Deretter stablet vi alt i bilen, klare for å utforske mer av Aix-en-Provence.
Vi hadde kvelden før bestemt oss for at vi ville ta et lite turisttog som tok 45 minutter, akuurat passe lenge for ungenes tålmodighet og interessant for oss voksne.
Turen var veldig fin, vi fikk sett mye av denne vakre byen.


Byens flotteste fontene

Lørdag var markedsdag


en sten der det kom varmt vann året rundt

Mont Sainte-Victoire, et motiv byens mest kjente kunstner Paul Cezanne har malt mange ganger
 Etter litt mysing i butikker, lunch og enda litt mer mysing satte vi kursen mot Cotignaq, det var en drøy times kjøre tur fra Aix. Takket være GPS'en og veibeskrivelse fra utleier fant vi frem til huset relativt lett. Det var veldig flott, fantastisk utsikt over vakkert landskap.
Vi fant ikke supermarkedet der vi kjørte av fra motorveien, og heldigvis var det en SPAR i sentrum av lansbyen. Vi fikk handlet inn til litt grilling og frokost til dagen etter. Vi koste oss i huset resten av kvelden, jentene fikk tatt seg ett bad i bassenget og jeg fikk tatt meg en etterlengtet joggetur for å finne åpningstider hos bakeren og på turistkontoret.
Dagens rose var denne:
http://chateaucarpediem.free.fr
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar