søndag 10. juli 2011

Sommerferie 2011 - Tur til Provence - dag 1: Holmestrand - Aix-en-Provence

Årets sommerferie gikk til Cotignac i Provence, Frankrike. I dagene som kommer skal jeg prøve å publisere ett innlegg per dag - som et reisebrev.

Første dag startet tidlig, flyet vårt skulle gå fra Rygge klokken 06.50 fredag 1.juli. Siden vi skulle reise sammen med mormor og morfar ble ungene plassert i hver sin vil. Storesøster kjørte med mormor og morfar og lillesøster med oss. Siden Bastøferja ikke hadde startet å gå så tidlig måtte vi kjøre om Oslo (Oslofjordtunnelen var stengt pga brann). Vi hadde akkurat passe med tid, og rakk flyet fint.
Vi skulle reise til Beziers flyplass som lå et stykke unna målet for turen. Flyturen tok ca 2,5 time og da vi kom frem til Frankrike var det godt og varmt. Nydelig for frossne nordboere. Etter at  vi fikk bagasjen, fant vi leiebilen og stablet alle 6 med bagasje inn i den. Det var trangt med det gikk !
Oi, her var det mye sol !
 Med egen GPS fant vi motorveien greit, kursen gikk mot Aix-en-Provence der vi skulle ligge på hotell første natten. Første lunch ble inntatt på McDonalds på veien, godt med kjent mat ;).
Vi ankom hotellet, eller det vi trodde var hotellet i to-tiden. Etter å ha blitt forklart at vårt hotell lå 500 meter opp i gaten, ankom vi rett sted til slutt :) Nå var jentene klare for et bad, flaks at det var basseng på hotellet. Etter en liten pause med bading og kos, dro vi til sentrum for middag. Vi fant et creperie, altså pannekakemiddag. I tillegg fikk jentene kjørt en gammeldags karusell og vi fikk kikket litt i sentrum før vi dro tilbake til hotellet og la oss. Det hadde vært en lang første dag på tur. Hele gjengen sovnet tidlig, klare for ny ferieinnsats dagen etter !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar