søndag 18. september 2011

10 km på under en time !

I fjor når jeg startet trenigen var målet å klare 1 mil løping på under en time. Jeg har enda ikke klart det på trening, og det har ikke passet å stille opp på 10 km konkurranse - før i går.
Etter 9 slitsomme mil for tre uker siden klarte jeg ikke å motivere meg selv til nok en utfordring i Birkebeinerregi - 23 lange kilometer orket jeg bare ikke å løpe. Derfor ble det HalvBirken på meg i år. Noe som skulle vise seg å være en klok avgjørelse. Det har blitt lite løping i år og jeg har vært sliten de siste ukene.

På torsdag var jeg på T1 kurs i langrenn, der hadde vi 4 komprimerte treningøkter og det ble tøft for kropper på 35+ som fortsatt har konkurranseinstinktet inntakt ! Jeg klarte i tillegg å tryne skikkelig på en stafett, så jeg var i grunn ganske mørbanket og støl før start i går.
De første 5,5 kilometerene var tunge, de gikk i langrennsløypene på Birkebeineren skistadion, mye opp og noe ned. Lårene var tunge som bly og ryggen var støl, det var litt nedtur å måtte gå i de værste kneikene. Jeg passerte halvveis på 32 minutter, og lå dermed ikke godt ann til å klare målet på å komme inn på under 1 time. Men etter 6 kilometer "våknet" jeg til og avsluttet med kilometertider på 4-5 minutter. Jeg fikk i tillegg heng på ganske gode damer på 40+ som hadde startet 5 minutter etter meg og dermed hadde raskere fart. Da jeg så klokka ved mål var den på 58.18 og enda hadde jeg noen hundre meter igjen. Da var det bare å klemme til - med et stort smil kom jeg i mål på 59.32 ! Noe jeg er veldig godt fornøyd med på en dårlig dag !
Resultatet ble 158 plass av 348 jenter i klassen 16-39 år !

1 kommentar: